top of page
Massagetherapie massage verbinding ontspanning Texel therapie
Massagetherpaie2.JPG

Massagetherapie

Ben je het contact met je gevoel kwijt of merk je dat je altijd vanuit je hoofd leeft? Heb je last van spanningsklachten of ben je burned- of bored-out? Massagetherapie kan bij veel klachten ondersteunend zijn.

Spanning en pijn vormen een nuttig en normaal signaal van het lichaam om aandacht te vragen voor wat er binnen in je leeft, bewust of onbewust.

De behandelingen

In een aantal lichaamsgerichte sessies word je begeleid en uitgenodigd om deze signalen te gebruiken als ingang tot zelfonderzoek. Massage wordt gebruikt als middel om jou te helpen je aandacht naar je lichaam te kunnen verplaatsen. Als je met aandacht bij jezelf bent kun je gaan luisteren naar de signalen van je lichaam. 

Een behandeling bestaat uit een voorgesprek, de massage en een nagesprek. De eerste behandeling duurt 90 minuten en de keren erna 70 minuten.

Voor een duurzaam effect zijn meerdere behandelingen nodig. Wanneer je de diepte in wilt gaan, adviseer ik (zeker in het begin) om na 2 weken een vervolgbehandeling in te plannen. Je kunt kiezen voor een traject van 5 sessies. Na dit traject is het mogelijk om nog eens een pakket van 5 sessies te volgen of losse afspraken te maken.

Tijdens de behandeling heb jij een actieve rol. Ik stel jou vragen over wat je op dit moment ervaart in je lichaam, wat er aandacht vraagt. Hierdoor sta je stil bij wat je voelt, erken je het gevoel en probeer je ermee te zijn. We communiceren als het ware met je klacht of het gebied dat aandacht vraagt. Wat voel je en wat doet dat met je? Hoe ziet het eruit? Herken je het?

Zo onderzoeken we samen jouw signalen en de emoties en gedachten die hierbij horen. Dit kan je inzicht geven in je klacht of hulpvraag. 

Tussen de behandelingen door krijg je oefeningen mee om thuis het proces van (lichaams)bewustzijn verder te verdiepen en om je handvatten te geven om ook in je dagelijkse leven dichter bij jezelf te komen en te blijven.

Oorzaak van de klacht

​Het kan best zijn dat je de oorzaak van je klacht al weet. Je bent bijvoorbeeld gevallen of hebt een verkeerde beweging gemaakt. Je kunt je hierbij afvragen waarom je lijf de soepelheid mist om de val of de beweging op te vangen. 

Ook kan het zijn dat je al signalen opvangt die je lijf je geeft en je bewust bent van het feit dat je je bijvoorbeeld onrustig voelt na een drukke dag of dat je je schouders optrekt wanneer je hard aan het werk bent. 

Hier hebben we het samen over. Hoe kun je met je klacht omgaan, welke overtuigingen heb je en hoe sta je in het leven? 

Vaak ontstaat er bewustwording van het thema van je klacht. Dit kan tijdens of na de massage gebeuren.

Werkwijze

Het is niet de bedoeling om de klacht weg te drukken of weg te kneden zoals dit in veel massagevormen gebeurt. Dit kan de spanning laten wegvloeien en heerlijk voelen, maar het lost meestal niet de oorzaak op. Je klacht wil 'gehoord' en erkend worden.

Door samen naar de klacht toe te gaan en er, zonder oordeel, bij stil te staan, is het lichaam vaak zelf in staat om de spanning en pijn te laten smelten en het duurzaam op te lossen.

Met een aandachtige aanraking, met compassie en zachtheid wil ik je graag begeleiden en uitnodigen om terug in je kracht te komen.

 

Ben je benieuwd of massagetherapie iets voor je is? 

Stuur me een bericht of bel me, dan kunnen we het erover hebben.

 

 

 

 

 

Massagetherapie is een volwaardige therapievorm die prima samengaat met andere therapieën en behandelingen, zoals psychotherapie, fysiotherapie, osteopathie, oefentherapie, mindfulness, enz. 

Everybody wants happiness
Nobody wants pain
But you can’t have a rainbow
Without a little rain

massage massagetherapie Texel ontspanning handen vertrouwensband liefde therapie
Massagetherrapie6.JPG
bottom of page